Google Website Translator

maanantai 8. elokuuta 2016

Historiallinen lomapäivä

Tytsy haluaa minulta vielä postauksen lomastamme. Sellainenhan toimitetaan pyynnöstä. 

Viimeisenä lomapäivänämme aloitimme tutustumiskäyntimme Luonnontieteellisestä Museosta. Paikkana ja aiheiltaan se kiinnosti sekä minua että Tytsyä. Eikä turhaan. Jos jossain riitti kiinnostavaa katseltavaa, niin siellä. Vaikka aiempina päivinämme olimme käyneet katsomassa eläviä eläimiä ja kasveja, ei näissä kuolleissakaan ollut mitään vikaa. Myöntää tosin täytyy, että dinosaurusten luurangot olivat aikamoisen kiehtovia. Lisäksi se, että jokaiseen esiteltyyn kohteeseen liittyi selvitys elinoloista, alkuperästä tai historiasta, oli valaisevaa.


Päivän toinen käyntikohteemme sen sijaan yllätti minut ja varmasti Tytsynkin. Olin nimittäin näyttänyt hänelle ohi kulkiessamme ensimmäisenä päivänämme Ateneumin ja kertonut sen olevan yksi maamme arvostetuimmista taidemuseoista. Jolloin Tytsy ilmoitti, että sinne häntä ei saa kirveelläkään. Kun sitten kysyin viimeisen päivän iltapäivänä, mitä hän vielä haluaisi nähdä, hän sanoi että mitä jos sittenkin kävisimme siellä Ateneumissa. Se käynti oli myös rahansa arvoinen. Näimme niin monia arvostettuja taideteoksia, jotka yleensä näkee vain kuvina kirjoissa. Valitettavasti siitä ei ole laittaa tähän kuvia. Päästessämme nimittäin sinne kamerani akku ilmoitti olevansa tyhjä. Näin käy aina joskus, kun ottaa muutaman videon välillä. Ei se mitään, pääasia oli itse elämys.

Täytyy myöntää, että vaikka saimme kipeät jalat ja särkevät polvet, meillä oli mukavaa. Tytsy näki paikkoja, joita hän ei varmasti koskaan luullut näkevänsä ja itse sain verestää vanhoja muistoja.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)