Google Website Translator

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kissatkin hölmöilevät

Kissoista sanotaan, että ne ovat fiksuja, salaperäisiä ja itsenäisiä. Usein tämä pitääkin paikkansa, mutta ei aina. Sattuuhan niillekin huonot päivänsä. Eräänä iltana esimerkiksi istuin olohuoneessa lukemassa, kun eteisestä alkoi kuulua reipasta raapimista. Menin katsomaan, mistä oli kyse. Ukko-kissa oli yrittänyt hypätä vessan oven päälle, mutta tehnyt virhelaskelman. Sen tuloksena se roikkui vessan oven päällä etukäpälistään ja takakäpälillään yritti raapia tietään ylös. Onnistumatta. Joten kissa piti pelastaa nostamalla se alas tukalasta tilanteesta. 

Toinen törppö sattui pikku Akalle. Ukko kun rakastaa kaivautua kaiken alle. Petauspatjan, päiväpeiton, jopa minun aamutakkini. Akanhan piti yrittää samaa. Joten se keksi kaivautua sohvanpäällisen alle. Vain yksi asia meni vikaan. Se ei viihtynytkään peiton alla, vaan halusi pois. Kuinka sattuikaan, vika oli vain siinä, että mentyään päällisen alle se ei enää löytänyt tietään ulos. Sain osan sen piiloutumisleikistä filmattua, mutta sen avunhuudot saivat minut hylkäämään kameran ja näyttämään, missä on ulosmenoreitti. Alla on kuitenkin se osa videoinnistani, joka onnistui ennen huudon alkamista ja kissan pelastamista peiton alta.


Kuten sanottu, kaikki ei aina onnistu. Mutta suurimman osan ajasta kissakin säilyttävät arvokkuutensa ja salaperäisyytensä.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Kissat ovat uteliaita ja aktiivisia. Kaikkea niillä mieleen juolahtaa.
  Onneksi ei loukkaantunut oven päälle hypätessään.

  Edesmennyt kattimme oppi saunan oven aukaisemaan, hyppäsi kahvan päälle, ovi aukesi. Tykkäsi lauteilla maata.
  Parvekkeen lasituksen myös oppi kynnen lasien väliin työntäen avaamaan, rako suureni, niin seuraavaksi pää mahtui. Tie vapauteen olikin sitten auki. Hetken kiersi pusikkoja tutkien. Kiltisti se kyllä palasi luokse, kun kutsui sitä ulkona. Sisä kissa oli, niin taisi kaivata sisälle.

  Hyvää syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei loukkaantunut, koska kävin nostamassa se pois roikkumasta. On meilläkin tehty parvekkeen kautta karkumatka. Se päättyi niin, että kissa käveli kaidetta ja ikkunanlautoja pitkin talon toiseen päähän ja kiljui siellä kun syötävä päästäkseen sisään. Ennen kuin älysi että kotiparvekkeella seisoin minä taskulampun kanssa ja huutelin. Sieltä se sitten hitaasti hiippaili taas kotiin. Loppu hyvin kaikki hyvin.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)