Google Website Translator

maanantai 24. lokakuuta 2016

Lammasta ja tsatsikia

On jälleen ruoka-aika.  Tällä kertaa pyydän anteeksi kurppasia kuvia.  Kuten aiemmin mainitsin,  järkkärini on puhdistettava ja jouduin ottamaan kuvani kuunpäiväisen vanhalla taskudigikameralla.

Pääruoan muodostivat tällä kertaa lammasjauhelihasta tehty jauheliharulla, lohkoperunat ja kastiikkena toimiva tsatsiki.

Lammasjauheliharulla

1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl sitruunamehua
70 g tomaattipyrettä
1 tl kuivattua minttua
1 tl  rosmariinia
1 tl oreganoa
0,5 rkl sokeria
suolaa, mustapippuria
500 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
öljyä kuullottamiseen
Täyte:
4 tomaattia
basilikaa
suolaa, mustapippuria
150 g salaatti- tai fetajuustoa
50 g Emmental-juustoraastetta

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kevyesti öljyssä paistinpannulla.
Annostele kulhoon kermaviili ja korppujauhot. Lisää joukkoon sipuliseos ja muut aineet lihaa lukuunottamatta. Anna korppujauhojen turvota n. 0,5 tuntia ja samalla mausteiden maustaa seos. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
Levitä leikkuulaudalle leivinpaperia ja öljyä se kevyesti.  Kaada jauhelihamassa leivinpaperille ja aseta päälle toinen leivinpaperi. Levitä jauhelihamassa neliöksi käsin tai kaulimella. Poista päällimmäinen leivinpaperi.
Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi.  Kuullota tomaattikuutioita paistinpannulla öljyssä kevyesti. Mausta ja jäähdytä.  Levitä tomaattikuutiot jauhelihalevyn päälle.  Ripottele päälle salaattijuusto/fetamurska.
Kääri alimmaista leivinpaperia apuna käyttäen jauhelihalevy rullaksi. Nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Paista 200 C n. 45 min. Valele rullaa paiston aikana rullasta valuvalla nesteellä. Halutessasi voit ripotella n. 30 minuutin paiston jälkeen rullan päälle Emmental-juustoraastetta.

Lohkoperunat

8 perunaa
1 rkl öljyä
1 tl timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa, mustapippuria

Pese perunat hyvin (ei tarvitse kuoria). Lohko perunat 6-8 lohkoon/peruna ja laita lohkot uunivuokaan.  Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.  Paista uunissa vuoassa ensin kansi päällä n. 0,5 tuntia,  sen jälkeen ilman kantta vielä n. 15 minuuttia,  jotta perunat saavat hieman väriä.

Tsatsiki

2 dl kermaviiliä
n. 15 pala kurkkua
1 valkosipulin kynsi
2 tl sitruunamehua
0,5 tl minttua
0,5 tl oreganoa
suolaa, mustapippuria

Halkaise kurkku ja kaiverra pois siemenet. Kuori ja raasta valkosipuli ja kurkku kulhoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja mausteet.  Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa ainakin 0,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)