Google Website Translator

torstai 13. lokakuuta 2016

Tapahtuuko Vaasassa mitään?

Olen innokas lehtien tapahtuma- ja toimintapalstojen ja netin tapahtumakalentereiden seuraaja. Sen myötä olen ollut hieman huolestunut siitä, miten vähäistä niistä löytyvä Vaasan tapahtumatarjonta on noiden tietolähteiden mukaan verrattuna koko Pohjanmaan tarjontaan. Eilisestä lehdestä löysin kuitenkin uutisen kahdesta tämänviikkoisesta tapahtumasta, joista en ollut nähnyt mainintaa palstoilla.  Siispä tutkimaan tarkemmin.

Ligue d'improvisation montréalaise (LIM) 20101121-2Vaasalainen Improvisaatioteatteri Intopiukkeet täyttää 10 vuotta. Sen kunniaksi he ovat tuottaneet ja järjestäneet 14.-16.10 Vaasaan ImproWasation-festivaalin.  Kolmen päivän aikana järjestetään Fontanassa ja TaiKonin tiloissa esityksiä, joissa esiintyy sekä suomalaisia että kansainvälisiä improvisaatioryhmiä. Lisäksi festivaalin aikana järjestetään 13 improvisaatiokurssia vasta-alkajasta edistyneimpiin. Tapahtumalle on omat, erittäin hyvin tietoa antavat nettisivut, joiden kautta onnistuu myös lippujen tilaaminen esityksiin. Näiden esitysten lippujen hinnatkaan eivät paljon lompakkoa laihduta. Joten jos mietit viikonlopulle iltamenoa, tässä vinkki. Tapahtuman kruunaa sunnuntaina iltapäivällä esitettävä satunäytelmä.

Toinen lehdessä mainittu tapahtuma sen sijaan hämmensi hieman. Tosin se ei ollutkaan tarkoitettu minun ikäisilleni vaan lapsille. Tälle viikolle on nimittäin järjestetty lasten kulttuuriviikko, järjestäjinä 3 puuhanaista yhdessä Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksen kanssa.  Koko viikon pitäisi olla työpajoja 1.-3. luokkalaisille ammattilaisten ohjaamina. Ehkä siksi tästä tapahtumasta ei juuri löytynyt tietoja, kaiketi tietoa on jaettu koulujen kautta.  Ainoastaan viikon lopputapahtumasta lauantaina 15.10 kulttuurikeskus Fannyssa löytyy enemmän tietoa netistä.  Lastentapahtumaan on koottu viikon aikaansaannoksia esityksinä ja näyttelyinä. Lapsille tapahtumassa on myös kaikkea muuta mukavaa.

Muu tarjonta olikin sitten hieman vähäistä. Viikolla oli kaupunginorkesterin ja musiikkiopiston yhteiskonsertti ja sunnuntaina esiintyvät Sepänkylän Flikat juhlakonsertissa. Mutta parempi vähän kuin ei mitään.  Joskus vain hieman häiritsee, kun tulee verrattua Vaasan tarjontaa Seinäjoen tai jopa ympäröivien pikkukuntien tarjontaan.

Lupasin aikanaan, että sivustoni kerättyä 50 000 klikkausta järjestäisin kunnon juhla-arvonnan.  Ja se olikin tarkoitukseni. Valitettavasti Googlen tilastoinnissa meni jokin mönkään. Välissä, jossa en ollut julkaissut kahteen päivään postauksia ja kävijöitä oli reilu 30 päivässä,  Googlen tilasto näytti yllättäen yhdelle päivistä melkein 500 kävijää.  Joten sinä päivänä ammuttiin yli 50 000nen niin että kumahti. Yritän saada Googlen korjaamaan vääristymän ja siirrän arvontalupaukseni 55 000teen.

Nyt lähden REKOon hakemaan mm. tilaamiani ahvenia. Luvassa on siis jossain vaiheessa ihanaa kalakeittoa. Mutta ei vielä tänä viikonloppuna.
Kristiina

1 kommentti:

  1. Tervetuloa ensi torstaina 20.10. klo 18 kuuntelemaan Minä ja tiede -yleisöluentoa Vaasan pääkirjastoon. Aiheena on: "Ollako vai eikö olla? 182 vuotta suomalaista Shakespearea". Tilaisuus on maksuton. Luennoitsijana keskustelevassa tilaisuudessa toimii yliopisto-opettaja Nestori Siponkoski.

    http://www.uva.fi/fi/events/shakespearev/

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)