Google Website Translator

maanantai 17. lokakuuta 2016

Valokuvausta, asunnottomuutta ja kirkon toimintaa

Tällä viikolla on turvauduttava aikaisemmin otettuihin kuviin ja vieraisiin kuvapankkeihin. Tai oikeammin tulevat 1-2 viikkoa. Kallisarvoinen kamerani lähti nimittäin tänä aamuna vuotuiseen puhdistukseen ja huoltoon Turkuun. Joten pyydän ymmärrystä hieman omintakeisista kuvista tulevilla parilla viikolla. Tosin Makrotex-kuvahaasteen kuva tuli otettua viime viikon lopulla (huomennahan se paljastuu), mutta esimerkiksi viikonlopun vai viikon ruokakuvat muodostavat oman haasteensa. Valitettavasti tablettini valokuvat ovat niin surkeita, ettei niitä paljon kehtaa julkaista. Mutta yritetään vanhalla kameralla ja tabletilla, kunnes järkkäri palautuu takaisin kotiin.

Tänään, 17.10., vietetään asunnottomien yötä. Ja samalla YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi. Tuota suomalaista asunnottomuutta en oikein ymmärrä. Useimmat asunnottomat tänä päivänä ovat luottotietonsa menettäneitä entisiä yrittäjiä tai tavallisia kansalaisia. Toki mukana ovat myös alkoholistit, narkkarit ym. Nykyisillä tukitoimilla he käyvät ensin läpi lukuisia tervehdyttämisprosesseja ennen asunnon saantia. Miksi? Ensimmäinen askel olisi mielestäni asunnon saanti. Neljä seinää ja ovi, jonka takana voi elää omaa elämäänsä. Kun on turvallinen paikka, johon parkkeerata takamuksensa, voi sen jälkeen miettiä elämänsä ratkaisuja. Ei sen oman ajatusmaailman tarkasteleminen onnistu, jos asut jossain yhteisasuntolassa tai kaverin nurkissa, yrität sieltä saada elämän järjestykseen ja koko ajan joku kyttää olan takana kertomassa, miten sinun pitäisi elämääsi elää. Ainakin minä kannatan ajatusta, että ensin asunto ja sitten muut asiat kuntoon.
Köyhyyden poistaminen. Tänään vietetään myös YK:n köyhyyden vastaista päivää. Ei onnistu niin kauan, kun valtaapitävät tahot pitävät tärkeämpänä osinkojen jakamista kuin työn tarjoamista. Kuten Suomessa tätä nykyä. Köyhyys lisääntyy ja varakkaat vaurastuvat entisestään. Joten onnea YK, taistelette varakkaiden tuulimyllyä vastaan. Uusin nobelistimme, Bengt Holmström, lähetti viestin yritystuista. Ne ovat huono asia. Mutta meidän hallituksemme on sitä mieltä, että rikkaille pitää antaa lisää. Ja köyhiltä työttömiltä ja eläkeläisiltä pitää puristaa ilmat pihalle. Köyhyys Suomessa lisääntyy, mutta kuka sitä haluaa tänään muistaa. Onhan vain köyhyyden vastainen päivä, loput 364 päivää on omistettu varakkaiden rikastuttamiselle, ainakin Suomen hallituksen ohjelman mukaan. Yksi päivä sinne tai tänne.

Lucas Cranach d.Ä. - Martin Luther, 1528 (Veste Coburg) (cropped)Martin Lutherin teesien naulaamista juhlitaan ensi vuonna. Tapahtumasta on silloin kulunut jo 500 vuotta. Mutta seurakunnissa juhlitaan jo tänään jonkinnäköistä esimerkkipäivää. Tosin vasta ensi vuonna vietetään niitä suuria juhlia. Mutta muistettakoon Lutheria jo tänään vaikka laulamalla Uskonpuhdistajan virsiä. Kirkko on muutenkin siirtynyt tähän päivään, esimerkiksi Aleppon kellojen soitolla. Liike alkoi Kallion kirkosta, levisi ympäri Suomea ja nyt jo ulkomaillekin asti. Loistava myötätunnon osoitus. Kirkko on nykyisin mukana niin monessa arjen asiassa. Diakoniatyö vähävaraisten ruokahuollon turvaamiseksi, majoitus, Aleppo. Vaikka varat vähenevät, toivon mukaan kirkko on edelleen meille se yhteiskunnan vakaa, sympatiaa tunteva tukipilari

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)