Google Website Translator

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Täytetyt paprikat ja lehtikaalilastut

Äitini opetti aikanaan, että ruoalla ei saa leikkiä.  Mutta voi sillä hieman leikitellä.  Niin kuin minäkin näin pyhäinpäivän eli suomalaisen Halloweenin kunniaksi.  En tehnyt tänä vuonna kurpitsalyhtyä vaan täytettyjä paprikoita varustettuna kurpitsanaamalla.


Pyhäinpäivän täytetyt paprikat

4 paprikaa
2 dl sieniä ( kanttarelleja, herkkusieniä)
10 cm purjoa
1,5 rkl öljyä
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl curryjauhetta
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
0,5 tl pippurisekoitusta
2 tl misotahnaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl sitruunamehua
0,5 rkl öljyä
0,5 dl risottoriisiä
0,5 dl valkoviiniä tai sitruunavettä
1,5 dl kanalientä
1 prk ( 150 g) creme fraichea
1 dl juustoraastetta (emmental tai mozzarella)
parmesaania raastettuna

Pilko sienet ja paista niitä pannulla, kunnes niistä on haihtunut neste. Viipaloi purjosipuli ja lisää pannulle. Paista sieniä ja purjoa hetki, kunnes purjot ovat pehmenneet. Nosta sieni-purjoseos lautaselle odottamaan.
Laita paistinpannulle öljy ja lisää siihen paprika- ja curryjauhe. Kun ne ovat irrottaneet hieman aromiaan, lisää broilerisuikaleet, pippuri, misotahna, tomaattipyree ja sitruunamehu. Kun broilerisuikaleet ovat kypsiä, siirrä ne kulhoon jäähtymään.
Huuhtele paistinpannu ja lisää sille öljyä. Öljyn lämmettyä kuullota siinä hetki risottoriisiä.  Kaada joukkoon viini tai sitruunavesi ja kiehuta sekoittaen koko ajan, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Lisää sen jälkeen kanalientä jälleen sekoittaen, kunnes riisi on kypsää ja kermamaista. Laita loppuvaiheessa mukaan myös sieni-purjopaistos, jotta riisit saavat mukaansa myös niiden makua. Kaada paistos kulhoon broilereiden sekaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää kulhoon vielä creme fraiche ja juustoraaste ja sekoita massa tasaiseksi.
Leikkaa paprikoista pois yläosa ja poista siemenet ja valkoinen osa. Täytä paprikat täytemassalla. Raasta päälle parmesaania ja laita täytetyt paprikat uunivuokaan.  Kaada vuoan pohjalle 0,5 dl kanalientä tai vettä ja peitä vuoka kannella. Paista 175 ºC uunissa n. 45 min, kunnes paprikat pehmenevät hieman.

Kaveriksi paprikoille halusin jotain rapsakkaa. Ja yllätyksekseni sen rapsakan vinkki tuli Tytsyltä. Nimittäin lehtikaalilastut.  Ne valmistuivat sopivasti samalla uuninkäytöllä ja olivat yllättävän jännittäviä ja maistuvia.

Lehtikaalilastut

1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
1 pieni chili
valkosipulijauhetta
lehtikaalin lehtiä n. 150 g

Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Anna maustua n. 30 min.
Revi lehtikaalin lehdet irti lehtiruodosta ja pienennä suurimpia lehtiä hieman.  Sekoita lehdet öljy-mausteseokseen. Levitä lehdet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.  Kuivata uunissa n. 30 minuuttia.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)