Google Website Translator

perjantai 30. joulukuuta 2016

Pauketta

Tulossa on taas huomenna se päivä vuodesta, jolloin useat eläintenomistajat ovat lirissä. Nimittäin uuden vuoden aatto ilotulituksineen. Jotkut eläimet pitävät ilotulituksista, mutta useimmat niistä kuitenkin pelkäävät tai inhoavat sen pauketta. Itselläni on 4 kissaa, joista kolme viettää uudenvuoden peiton alla ja yksi katselee kanssani ilotulitusta. Meillä on lupa laillisesti paukutella klo 18.00 alkaen uudenvuoden aattona.  Silti en ymmärrä vanhempia, jotka ostavat jälkikasvulleen papatteja ja kiinanpommeja ja lähettävät kersansa ulos paukuttelemaan niitä. Pauke alkaa jo ennen aikarajaa, joskus jopa edellisenä päivänä ja jatkuu koko uudenvuoden aaton. Itse pidän ilotulituksesta ja sen katselemisesta, mutta onko sen paukkeen pakko alkaa edellisenä iltana ja jatkua uudenvuodenaattona läpi yön? Kun kymmenen ikäiset poikalapset, joilla ei ole edes oikeutta ostaa ilotulitteita, heittelevät papatteja jalkoihin tai parvekkeelle roiskitaan kiinanpommeja, kasvatuksessa on mennyt jotain vikaan. Joten varsinkin isät, miettikää nyt kahteen kertaan, mitä teette. Teille kaikille muille, lapsien iloksi raketteja lähetteleville turvallisille ja ajatteleville, toivotan

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Meillä koirat eivät pahemmin reagoi paukkeeseen. Pupusta en osaa sanoa. Kuitenkaan en vie koiria ulos kun paukuttelu alkaa, lenkit tehdään aamupäivän aikana. Itse en pidä raketeista, enkä tahdo niitä kotiini..ikuinen 'taisto' perheen kanssa ;)
  Eikä pelkästään se pauke, vaan se kamala roskamäärä sen jälkeen!!!
  Rauhallista vuoden vaihdetta ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Meilläkin nuoriso paukutteli ekat raketit jo eilen illalla. Ja järkevät paukuttelijat hoitavat paukkeen tänä iltana ja korjaavat roskansa. Hyvää uutta vuotta.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)