Google Website Translator

perjantai 6. tammikuuta 2017

Jouluruoat joulun jälkeen

Flunssasta huolimatta tänäkin vuonna piti loppuja jouluruokia hieman piilotella uusioruoiksi. Laatikot ja lämmin pinaattisalaatti piiloutuivat kahteen eri ruokaan. Perunalaatikko meni tällä kertaa rieskoihin ja porkkanalaatikko pannukakkuun. Rieskat voi tehdä myös muista laatikoista, tosin porkkalaatikon kohdalla olen hieman empiväinen. Mutta perunalaatikon kohdalla niistä ainakin tuli herkkupaloja.

Perunarieskat

3 dl perunalaatikkoa tai muusia
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 tl yrttisuolaa
ripaus muskottia
3 dl ohrajauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Taikinan ei pidä olla liian kovaa eikä sitä tarvitse vaivata, vain sekoittaa tasaiseksi.
Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Tasoita nokareet jauhotetulla kädellä litteiksi leipäsiksi ja pistele ne haarukalla.
Paista rieskat 275 °C uunissa keskitason alapuolella 10-12 min., kunnes pintaan ilmestyy tummia läiskiä.
Alkuperäinen resepti: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2150/Perunarieska/

Porkkanalaatikko-pinaattipannukakku

5 dl maito
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
3 dl porkkanalaatikkoa
(n. 100 g pinaatti-pekonisalaattia)
ripaus korianteria ja rakuunaa
mustapippuria myllystä
1 dl joulusta jääneitä juustoja raasteena

Sekoita maito, munat, jauhot ja mausteet ja anna turvota n. 1 tunti.
Sekoita porkkanalaatikko ja pinaattipekonisalaatti sekä mausteet pannukakkutaikinaan. Sekoita lopuksi sekaan juustoraaste. Tarkasta lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Paista 200 °C n. 20-25 min uunin alatasolla ja 20 min. uunin keskitasolla.

Niin paljon kuin rakastankin itse tehtyä hernekeittoa, tänä vuonna ylijäämäpossu piiloutuu loppiaisen kunniaksi kiusaukseen. Yleensä käytän kinkkukiusaukseen palvikinkkua, joten tällä kerralla kiusaus tulee saamaan savunmakua suikaloiduista, paistetuista pekoninviipaleista. Ja jokainen varmaan muistaa, miten olen aiemminkin mainostanut itse perunasta tehtyjä viipaleita ja pilkottua sipulia, ei perunasipulisekoitusta kaupan pakastealtaasta. Mukaan vain mausteet ja kunnolla kermaa, niin maistuvaa tulee.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)