Google Website Translator

perjantai 3. helmikuuta 2017

Miten madotetaan arka kissa?

Oletteko koskaan yrittäneet antaa matolääkettä kissalle, joka ei anna ottaa syliin? Kolmen vanhimman kanssa ongelmia ei tule, koska ne ovat sylivauvoja ja oli sitten kyse mistä tahansa lääkityksestä, pillerit saa pudotettua sylissä selällään makaavan kissan suuhun ja kurkkua kevyesti hieromalla se nielaisee lääkkeen. Mutta nuorin, Vieno onkin sitten oma lukunsa. Se kun ei hyväksy syliin ottamista. Tai saa sen syliin, mutta silloin on kädessä parasta olla paksut nahkahanskat ja päällä paksulti vaatteita.

Jokin aika sitten Vienon tuotoksissa alkoivat kummitella niin vahvat aromit, että tiesin madotuksen ajan tulleen. Kissan ollessa nuori madotus sujui helposti, koska se oli aivan hulluna kissojen kuivamuonaan. Pillerit vain paloina kuivamuona-annoksen sekaan ja sinnehän ne hävisivät muun ruoan mukana. Kun ikää karttui, se oppi kuitenkin jotain. Kissannapsut katosivat yhtä nopeasti kupista, mutta pillerit jäivät jäljelle. Jotain muuta piti tällä kertaa keksiä. Onneksi olin huomannut, että joka kerta avatessani jääkaapin oven Vieno oli innokkaana tutkimassa, saako sieltä jotain hyväskää. Nyt siellä sattui olemaan mm. broilerimeetvurstia. Otin meetvurstisiivusta puolet (koska se on suolaista) ja kietaisin pillerin siitä tehdyn nyytin sisään hierottuani sitä ennen pilleriä sillä samalla makkaralla. Näin upposivat pillerit kaikkina kolmena päivänä kisun masuun. Aino vika, tai sellainen pieni lieveilmiö metodissa oli se, että meinasi väkisin tulla taas kerran työtapaturma. Kas kun Vieno oli sitä mieltä, että syötävälistalle kuuluivat pillerin ja meetvurstin lisäksi myös minun makkaraa käsitelleet sormeni. Piti olla vikkelä, etteivät sormenpäät joutuneet ruokalistalle.

Olin eilen illalla marttojen piirikokouksessa, jossa meillä oli erilaisia työpajoja. Yksi niistä oli kukkien asettelu kahvikuppiin ja saimme omat luomuksemme mukaan kotiin. Kun tulin kotiin illalla, kissa olivat ilmeisesti sitä mieltä, että olin viipynyt poissa liian kauan. Ajattelematta sen enempää nostin oman kukkatuotokseni pöydälle riisuessani ulkovaatteita ja purkaessani muita tavaroita. Mitä ilmeisimmin kattikaarti taas ajatteli, että vaikka tuo nyt viipyikin kauan, niin ainakin se toi meille salaatit tullessaan. Joten ennen kun huomasin pelastaa kukkalaitokseni kaappiin, se kärsi himpun verran innokkaista hampaista. Joten aiemminkin epätaiteellinen kukka-asetelmani sai lisäkolauksen innokkaista salaatinnauttijoista.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Hei! Ostan kissoilleni matolääkkeet eläinlääkäriltä. Pienen pieni pilleri joka on helppo piilottaa maksamakkaraan.
  Hyvää Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä niin. Mitä helpommalla pääsee, sitä parempi. Itse käytän Axiluria neljälle kissalle ja se on todellinen 3 päivän rumba. :)

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)