Google Website Translator

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Teiden kunto

Yleensä kulkuneuvoni keväästä syksyyn eli lumen ja jään lähdöstä aina niiden ilmestymiseen asti on polkupyörä. Raitista ilmaa ja liikuntaa, mikä sen mukavampaa. Vaan eipä tänä keväänä. Syy löytyy kaupungin teiden huollosta. Ajan yleensä metsäpoluilla tai pyöräteillä. Nyt niiden kunto on pöyristyttävä. Tai ainakin niiden päällystettyjen pyöräteiden.

Meillä menee aivan talon vieressä pyörätie, jonka kautta pääsee aina keskustaan asti. Mutta tällä hetkellä sillä ajaminen on aikamoinen riski. Yleensä ajaessa ja nauttiessa luonnosta ja näkymistä ei niinkään tule kiinnitetyksi huomiota tien kuntoon. Nyt on pakko. Kolot ja kolhut ovat mahtavia ja seassa kiemurteleminen saa pyöräilijän näyttämään lähinnä kosteissa juhlissa viihtyneeltä bilettäjältä. Sen verran niitä kuoppia ja halkeamia saa väistellä. Jo entisestäänkin alijäämäisellä, velkaisella Vaasalla oli varaa sijoittaa yli 15 miljoonaa jalkapallostadionin kunnostamiseen. Nyt ollaan sitten entistä velkaisempia, joten tiet, joita käyttävät pyöräilijät ja jalankulkijat, ovat surkeassa kunnossa. Jos niiden halkeamien päälle nyt joku kumma pikikerros laitetaan ensiapuna, se ei paranna yhtään tilannetta. Ensi keväänä ne ovat yhtä huonossa kunnossa.

Onneksi taas kesän alla harkitaan katulamppujen jo kerran päätettyä pimennystä. 20.000 euron säästö ihmisten turvallisuuden kustannuksella on kuin hyttysen kakka koko sotkussa. Jotenkin tähän asiaan ei saa mitään järkeä. Tiet rapistuvat, kadut pimenevät, koulujen kunnostus ei onnistu. Siitä huolimatta me halusimme miljoonien jalkapallokentän, josta nauttivat muutamat sadat ihmiset. Onko tämä sitä priorisointia?

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)