Google Website Translator

maanantai 12. helmikuuta 2018

Laskiaisruokaa

Eilen oli laskiaissunnuntai ja huomenna on laskiaistiistai. Oli siis aika tehdä taas laskiaisruokaa. Minulla on laskiaiseksi vain 2 vaihtoehtoa. Blinit tai hernekeitto. Koska olen aina välillä paistellut blinejä, mutta hernekeittoa en ollut tehnyt kovin usein, oli sen vuoro. Valmistus tosin täytyy aloittaa ajoissa saadakseen sitä sunnuntaiksi, mutta uudelleenlämmitysten vuoksi se onkin parhaimmillaan juuri tiistaina. Hernekeittoa kun syö ruisleivän kanssa, niin kylmä tai huono kelikään ei tunnu niin mahdottomalta. Ruokailun päälle vielä pikku päikkärit ja vot, olo on oiva. Teidän kaikkien, jotka haluatte hernekeiton huomiseksi, täytyy ryhtyä tänä iltana hommiin.

Yleensä valitsen rokan seuraksi letut ja mansikkahillon. Tänä vuonna päädyin vaihtelun vuoksi toisenlaiseen ratkaisuun. Päätin pitkästä aikaa tehdä pannukakun. Kaverikseen se sai mansikkahillon sijasta tällä hetkellä sesonkituotteesta eli veriappelsiinista tehdyn siirapin. Sitä valutetaan pannaripalan päälle. Lisänä voi olla vaikkapa vaniljajäätelö, jos niin haluaa.

Pannukakku

5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Uunipellille:
2 rkl voita tai margariinia

Vispaa kulhossa maito, suola, sokerit ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Anna jauhojen turvota n. 1 h.
Esilämmitä uuni 175 ºC. Lisää pannukakkutaikinaan kananmunat ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Annostele rasvanokareet uunipellille ja laita pelti lämmitettyyn uuniin pariksi minuutiksi, jotta rasva sulaa. Levitä sulanut rasva esim. pullasudilla tasaisesti uunipellille ja kaada pannukakkutaikina päälle.
Paista pannukakku uunin yläkeskitasolla, kunnes sen pinta saa kauniin värin.

Veriappelsiinisiirappi

1 veriappelsiinin raastettu kuori
3,5 dl veriappelsiinien mehua
1,5 dl sokeria

Pese appelsiinit hyvin. Itse käytin siirapin tekoon 1 kg veriappelsiineja.
Raasta yhden appelsiini kuori suoraan kattilaan, jossa keität siirapin. Purista appelsiineista mehu ja siivilöi se ennen kattilaan laittoa. Lisää joukkoon sokeri.
Keitä siirappia miedolla lämmöllä (3-4), kunnes nestemäärä on vähentynyt n. puolella.
Purkita siirappi puhtaaseen, sterilisoituun purkkiin. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten esim. jääkaapissa. Valuta siirappia jäätelölle, pannukakulle tai kakun päälle.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)