Google Website Translator

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Pakotusmuutto

Kävi huono tuuri. Olen asunut reilut 26 vuotta Vaasan kaupungin vuokratalossa. Joulun alla saimme ilmoituksen, että kaupunki aikoo myydä koko 3 talon taloyhtiön. Tiedä sitten, onko persaukinen, ensi vuonna todennäköisesti kriisikunnaksi ajautuva Vaasa likvidoimassa omaisuutta vai onko kyseessä vaan kaupungin asuntoja vuokraavan yhtiön tarve päästä eroon huonon maineen omaavissa kaupunginosissa olevista rakennuksista. (Palosaarelaiset varokaa).

Joka tapauksessa, kesäkuun alussa saimme ilmoituksen, että taloyhtiö on myyty. Isännöintifirmaksi nimettiin eteläsuomalainen yritys, uusi omistaja on täysi mysteeri. Edes täyttä selvitystä omistuksesta ei vaivauduttu tekemään. Sitten ilmoitettiin vuokranmaksun perusteiden muuttumisesta eli aikaisemman kiinteän vuokran sijasta saimme perusvuokran, vesimaksun/hlö, pesutupa ja sauna muuttuivat maksulliseksi käytön mukaan. Viimeinen yllätys tuli maanantaina. Kävin illalla viemässä roskat ja huomasin rapun ulko-oveen liimatun lapun, jossa kerrottiin että asunnot remontoidaan omistusasunnoiksi ja kaikki meidät vuokralaiset irtisanotaan.

Koko kulunut viikkoni on ollut asioiden selvittämistä. Mikä on todellinen irtisanomisaikani (6kk) ja mistä se alkaa? Mitkä ovat vaihtoehdot uuden asunnon löytymiseen omilla kriteereilläni. Niitä on nimittäin 3. Lähellä pitää olla metsäalue, kauppa ja kirjasto. Miten alkaisin etsiä asunto varsinkin, kun oman asuinalueeni vuokra-asuntotarjonnasta esim. netissä iso osa on juuri tämän asuntoyhtiön asuntoja (mikä vitsi)? Niin että tällä nyt mennään, joten selvittelyjen takia nämä päivitykset blogiin jäävät hieman vähemmälle. Varsinkin, jos joskus tulevassa asunnossani ei ole nettiyhteyksiä. Katsotaan.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Voi pahus!
  Tyrmistyttävä ilmoitus.
  Onnea uuden asunnon löytymiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Kuukausi aiemmin ilmoitettiin, että kaikki jatkuu kuten ennenkin. Ja seuraavan kuun alussa ilmoitettiin, että ulos vaan. Nykyaikaa.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)