Google Website Translator

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Asuuko sydämessäsi pieni Martta tai Martti?

Oma äitini on ollut Marttojen jäsen jo kohta parikymmentä vuotta. Se, mitä hän on kertonut Marttojen toiminnasta, on ollut innoittavaa. Kummallista, miten monet vieläkin mieltävät Marttatoiminnan vanhojen mummojen kerhoksi. Tosiasiassa mukaan halutaan nuoria, maahanmuuttajia ja kotiasioiden veteraaneja. Martat ovat hieno tapa saada tietoa, hyviä kokemuksia ja uusia ystäviä.  Niin kauan kun olen asunut Vaasassa, olen halunnut mukaan Marttatoimintaan. Vika on ollut vain siinä, että Marttakokoukset ja -tapaamiset tapahtuvat keskustassa tai Sepänkylässä. Pyörällä liikkuvalle se tosiasia on sulkenut pois puolet vuodesta.

Se siitä esipuheesta. Nyt asia nimittäin korjaantuu. Olemme perustamassa Ristinummi-Haapaniemi-Melaniemi-Vanha Vaasa-alueelle Marttojen/Marttien alaosastoa. Perustava kokouksemme pidetään Ristinummen seurakuntasalilla 24.11.2016 alkaen klo 18.00. Osaston tulee panemaan alulle ja toiminnan aloittamaan Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Tuija Biskop. Tuossa perustavassa kokouksessa valitsemme myös tulevan osastomme hallituksen.

Haastakin nyt kaikki toiminnasta kiinnostuneet mukaan. Tarvisemme mukaan erilaisista arkielämän osa-alueista kiinnostuneita ihmisiä. Sisustamisesta, pukeutumisesta, kuntoilusta, keittiöhommista, siivoamisesta, rahojenkäytöstä, puutarhasta ja kasvien kasvattamisesta. Sekä niitä, joille kodin arki on kodin arkea. Toivomme mukaan myös Martteja, joilta riittää niksejä ja neuvoja hieman sieltä miehiseksi mielletyltä puoleltakin. Kuten vaikka pyörän tai auton renkaan vaihto, seinän kolhujen paklaus tai maalaaminen. Tai hyvän ruoan laittaminen ja lasten hoito äidin ollessa esim. kylpylässä. Tärkeintä on kuitenkin tutustuminen uusiin ihmisiin omalta alueeltaan.

Jos sisälläsi on pieni Martta tai Martti, lähde mukaan toimintaan. Riippumatta iästäsi tai taustastasi. Jokainen ihminen ja ehdotus on tervetullut.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)