Google Website Translator

perjantai 24. marraskuuta 2017

Ei pojasta polvi parantunutkaan

Viime vuosina sekä TV että sanomalehdet ovat usein kertoneet, että nykynuoriso juo alkoholia ja polttaa tupakkaa vähemmän kuin aiemmat sukupolvet. Minusta uutinen on ollut hieno. Niinhän sitä sanotaan, että pojasta polvi paranee ja tuo sananlasku näytti käyvän toteen nykynuorten kohdalla. Ei enää nuorisojoukkoja koulujen ja lastentarhojen pihoilla viikonloppuharrastuksissa. Ei rikottuja kaljapulloja ja -tölkkejä ja mahtavia kekoja tupakantumppeja. Ollaan vain keskenään tekemisissä ja seurustellaan savuttomasti ja selvin päin. Kun vielä lopettaisivat tuon ylettömän mopollapäristelyn, niin aina paranisi. Mutta eihän kaikkea kerralla saa.

Viime ajan uutisista onkin sitten löytynyt se iso MUTTA. Vaikka viinalla läträäminen ja tupansauhuttelu on vähentynyt, viime aikoina täällä rannikkoseudulla on jäänyt kiinni nuorisoryhmiä huumeiden käytöstä, välityksestä ja jopa myynnistä. Ensin Pietarsaaressa ja sitten Mustasaaressa. Sama tilanne on toistunut varmasti muuallakin Pohjanmaalla ja koko maassa. Tupakanpoltto on vaihtunut marisätkien pössyttelyyn ja viina pillereihin. Näinkö tässä kävikin? Viinankäytöstä ja tupakoinnista pidetään tilastoja, mutta pimeät huumeet eivät niissä näy. Mikä valitettava kehitys. Useat kiinnijääneistä olivat vielä alaikäisiä ja käyttö ym. tapahtui jopa koulun alueella. Huvikäytössä näköjään sitä mukaan kun viinan- ja tupakankäyttö vähenee, mitä ilmeisemmin huumeiden käyttö lisääntyy. Tosi huono asia. Sillä välin kun aikuiset taputtelivat itseään selkään ja röyhistelivät rintojaan positiivisesta kehityksestä, salakavalasti ja huomaamatta käyttöön tulivat kuvaan ihan muut aineet. Ei tainnut se polvi pojasta parantuakaan.

Viime aikoina on kovasti kohistu Turun hovioikeuden päätöksestä olla tuomitsematta aikuista miestä 10-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta. Perusteluna oli se, että ei voitu todistaa tytön olleen sukupuoliyhteydessä tahtomattaan tai panneen vastaan. Hei haloo. Oletetaanko kaikkien 10-vuotiaiden nykyisin tietävän automaattisesti, mitä on tulossa, kun aikuinen mies pitää kiinni ja kaivaa pilinsä esiin. Ja panevan vastaan täysikokoiselle miehelle. Joku tolkku pitäisi olla sekä itse laissa että tuomareilla. Lapsi on lapsi, jota aikuinen käytti. Ei lapsi ymmärrä tuollaista tai osaa panna vastaan. On tuomioistuimen aikuisten asia laittaa rajat asioille, ei lasten tullessaan raiskatuksi.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Ajankohtainen kantaaottava teksti, johon ei ole lisättävää. Samoja mietteitä olen pyöritellyt omassa päässäni. Mukavaa luantaita.

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)