Google Website Translator

maanantai 12. huhtikuuta 2021

Kaapeista löytynyt ruoaksi

Oven baked tuna omelette with salad
Olin päättänyt tehdä pääsiäisruokien loputtua tonnikalauunimunakkaan, sen ainekset kun löytyivät valmiiksi kaapeista. Pääsiäisenä tuli sen verran heiluttua keittiössä etten viitsinyt tällä kertaa pahemmin viettää aikaani siellä. Koska jääkaappiin oli jäänyt ylimääräisiä vihanneksia ja hedelmiä, koostuivat tämänkertainen salaatti ja jälkiruoka aineksista tyyliin "käytä jääkaapissa olevat, osta mahdollisimman vähän lisää".
 
Salaattiin upposivat kaapissa olleet porkkanat, retiisit, salaatinjämät ja sitruunanpuolikkaan mehu. Oli tarkoitus ostaa viikolla hyvästä tarjouksesta jumboherkkusieniä, mutta mennessäni puolen päivän jälkeen kauppaan siellä oli jäljellä enää 2 sientä.  Otin ne raukat mukaan ja paistoin salaattiin. Lisäksi ostin paprikan. Mukaan meni myös munakkaan teosta yli jäänyt fetajuusto.

Porkkana-paprikasalaatti

Carrot-bellpepper salad
2-4 jumboherkkusientä
öljyä
3 porkkanaa
1 punainen paprika
100 g retiisejä
salaattia
100 g fetajuustoa
0,5 sitruunan mehu
1,5 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
herneenversoja

Viipaloi herkkusienet. Paista viipaleet kevyesti öljyssä ja anna jäähtyä.
Pese paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprikan liha.
Viipaloi retiisit.
Raasta kulhoon porkkanat karkealla terällä. Lisää joukkoon paprikakuutiot, retiisiviipaleet ja sienet. Revi sekaan salaattia ja murusta kulhoon fetajuusto. Purista päälle sitruunamehu, kaada oliiviöljy joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki hyvin sekaisin, koristele annos herneenversoilla.

Tonnikalauunimunakas

Oven baked tuna omelette
6 kananmunaa
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl sitruunan mehua
tilliä
1 prk tonnikalaa vedessä
2 dl sulatettua pakastepinaattia/nokkosta tai parsakaalia
100 g fetajuustoa

Voitele uunivuoka. 
Riko vuokaan kananmunat ja lisää maito. Riko kananmunien rakenne ja sekoita hyvin haarukalla. 
Mausta seos suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon sitruunamehu ja makusi mukaan tilliä. 
Valuta tonnikala ja pinaatti/nokkonen/parsakaali. Pieni tonnikalaa esim. haarukalla ja ripottele tonnikala ja pinaatti/nokkonen/parsakaalit munakasmassan päälle (uppoavat kyllä sinne). Murusta lopuksi päälle feta.
Paista munakasta 200 ºC uunin keskitasolla 20-25 min. Nosta munakas pois uunista ja anna tekeytyä vielä n. 10 min ennen syömistä.
Alkuperäinen resepti: https://www.calvo.fi/resepti/uunimunakas-tonnikala/

Jääkaappiin oli jäänyt pääsiäiseltä viinirypäleitä, appelsiinia, säilöttyjä kirsikoita sekä persikan- ja aprikoosin puolikkaita. Kun ostin kaupasta mangon, persimonin, pari kiiviä ja kastikkeeseen pari passionhedelmää, sain aikaiseksi hedelmäsalaatin. Marinadireseptin idean sain Yhteishyvästä.

Hedelmäsalaatti passionhedelmämarinadilla

Fruit salad with passion fruit marinade
Marinadi:
2 passionhedelmää
1 dl basilikan ja mintun lehtiä
1 rkl sitruunan tai limen mehua 
1 rkl hunajaa
0,5 dl säilykehedelmien tai kirsikoiden lientä
Salaatti:
250 g viinirypäleitä
1 mango
1 persimoni
2 kiiviä
1 appelsiini/veriappelsiini
1 rasia (100 g) ananaskirsikoita
1 prk persikkalohkoja/aprikoosinpuolikkaita
1 prk säilöttyjä kirsikoita 

Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden sisältö pieneen astiaan. Silppia tuoreet basilikan/mintun lehdet ja lisää persimonien joukkoon. Lisää mukaan muut marinadiainekset ja anna maustua hedelmien pilkkomisen ajan.
Pese, kuori tarvittaessa ja kuutioi kaikki hedelmät kulhoon. Lisää sekaan marinadi ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa.
Voit tarjoilla hedelmäsalaatin sellaisenaan tai esim. kermavaahdon kanssa.
Marinadin alkuperäinen resepti: https://yhteishyva.fi/reseptit/marinoitu-hedelmasalaatti/recipe-22213

Fruit salad trifle
Itselläni sattui olemaan pääsiäisestä vielä rahkaa (200 g) ja kuohukermaa (1 dl). Vatkasin ne yhdessä vaahdoksi, jonka maustoin sokerilla ja appelsiinimehulla. Kun kaapissa oli vielä keksejä ja kuohujuomaa, pilkoin keksin pienemmiksi, ladoin niitä kerroksen astiaan ja kostutin ne kuohujuomalla (mehu tai likööri sopii yhtä hyvin). Seuraavaksi vain hedelmäsalaattia kerros, sitten kermarahkavaahtoa ja sama toiseen kertaan. Tuloksen on mukava trifle.

 

 

 

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)