Google Website Translator

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Äitienpäivän viihdettä

 Olen korona-aikana oppinut striimattujen tapahtumien suurkuluttajaksi. Jotkut niistä ovat olleet maksullisia, mutta suurin osa ilmaisia. Kiitos siitä kaikille niiden seuraamisen mahdollistaneille tahoille. Rakastan sitä, että voi käydä messuilla, teatterissa tai konsertissa tarvitsematta nostaa pyllyä sohvalta. Lisää tällaista koronan jälkeenkin.

Äitienpäivänä katselin 2 lähetystä. Ensin aamupäivällä katsoin Seinäjoen Kaupunginteatterin esityksen. Se oli nimeltään Äitienpäiväkonsertti, mutta sisälsi musiikin lisäksi myös runonlausuntaa ja näyttelijöiden esittämiä sketsejä. Musiikki ja runot olivat hienosti valittuja äitienpäiväteemaan. Itse jaksoin naureskella aina sopivin välein toistuvaa sketsiä, jossa poika huusi pihalta äitiä ikkunaan ja kyseli tältä mitä hankalimpia kysymyksiä kuten "kuinka vanha isä on?", "mitä tapahtui Dallasin 10. kauden jaksossa 7?" ja "mikä on raudan alkuainepaino?". Kaikkiin kysymyksiin löytyi vastaus äidiltä hänen kotikiireidensä keskeltä. Mutta kun äiti lopuksi käski pojan sisään syömään, poika kiukustui ja huusi "Sä et sitten tiedä mitään!". Niin tyypillistä.


Iltapäivällä oli vuorossa viimeinen Vaasan Kaupunginorkesterin Womentums-sarjan esitys. Womentums on ollut kevään aikana sarja konsertteja, joissa pääosissa ovat olleet naiset. Konserttien kapellimestarit ja solistit tai esiintyjät ovat olleet kaikki naisia. Äitienpäivänä vuorossa oli ennakkoon Palosaaren kirkossa taltioitu Bravade-nokkahuilukvartetin Tuulen tiet-konsertti. Bravade koostuu neljästä naissoittajasta: Paulina Fred, Sunniva Fagerlund, Hanna Haapamäki, Hanna Paatelma ja he ovat erikoistuneet renessanssinokkahuiluihin. Jälleen kerran konsertti oli ilo korville.
Jos kiinnostuksenne heräsi. sekä Seinäjoen Kaupunginteatterin että Vaasan Kaupunginorkesterin esitykset ovat nähtävissä kunkin tahon nettisivujen kautta vielä jälkikäteenkin joitakin viikkoja. Katsomaan vaan.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)