Google Website Translator

sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Helppoa ja yksinkertaista ruokaa

Tällä kertaa en ollut monimutkaisella tuulella, joten pyrin tekemään ruokia mahdollisimman yksinkertaisesti.

Linssisalaatti

Lintelsalad
1 prk (380/230g) punaisia linssejä suolavedessä
0,5 kurkkua
250 g kirsikkatomaatteja
100 g maissia(pakastettu)
1 punasipuli
1 rkl kapriksia
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa, minttua tai korianteria
50 g babypinaattia 
salaattia (jää, jäävuori esim.)
200 g fetajuustoa 

Kaada linssit lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Anna valua
Keitä maissinjyvät pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Puolita tomaatit ja kuutioi kurkku. Leikkaa punasipuli siivuiksi. Kuutioi fetajuusto.
Yhdistä kulhossa linssit, kurkku, tomaatti, maissi, punasipuli, kaprikset ja hienonnetut tuoreet yrtit. Lisää joukkoon sitruunamehu ja mausteet ja sekoita.
Levitä laakealle astialle kerrokseksi salaatinlehtiä ja niiden päälle pinaatinlehdet. Nosta lehtien päälle kulhosta salaatti. Ripottele sekaan fetajuustokuutiot ja koristele tuoreilla yrteillä.

Seuraavan kerran tehdessäni riisi-tonnikalalaatikkoa taidan suomentaa sen ja käyttää ohraa ja järvikalasäilykkeitä.
 

Riisi-tonnikalalaatikko

Rice tuna casserole
6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tilliä
3 dl pitkäjyväistä (tummaa) riisiä
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 paprika
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
valkopippuria, sitruunapippuria
2 dl maitoa
200 g sulajuustoa
2 dl ruokakermaa
(Päälle: emmental-juustoraastetta)

Kiehauta kattilassa vesi, kalaliemikuutio, sitruunamehu ja tilli. Lisää riisit ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi on imeytynyt riiseihin.
Poista paprikasta kanta ja siemenet ja kuutioi liha. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit.
Kaada kypsä riisit uunivuokaa. Valuta tonnikalat ja riivi ne haarukalla uunivuokaan. Lisää vuokaan paprika- ja tomaattikuutiot. Sekoita ja maista, lisää tarpeen vaatiessa mausteita.
Laita kattilaan maito ja sulatejuusto ja lämmitä seosta niin kauan, että juusto on sulanut. Nosta kattila pois hellalta ja lisää ruokakerma. Kaada seos vuokaan muiden aineiden joukkoon (varmista, että aineet ovat kaikkialta kostuneet). Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta.
Paista vuokaa uunissa alakeskitasolla 200 ºC 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Tahinipirtelön reseptin sain TVn Farmikeittiössä-ohjelmasta. Konsepti kuulosti niin jännältä, että oli pakko itsekin tehdä. Hyvin maistui. Tosin neuvoksi teille, jotka käytätte maapähkinävoita tai tahinitahnaa ruoanlaitossa. Ottakaa tahnat jääkaapista huoneenlämpöön ainakin pari tuntia ennen H-hetkeä. Reseptistä tulee 2 pientä tai 1 suuri pirtelö.

Tahinipirtelö

Tahini milkshake
2,5 dl vaniljajäätelöä
1 dl (täys)maitoa
0,5 dl tahinitahnaa
0,5 tl vaniljatahnaa
ripaus kanelia
Päälle:
kermavaahtoa, (suklaa)keksinmuruja ja strösseliä

Mittaa korkeaan astiaan kaikki aineet. Soseuta nopeasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan liikaa. Vatkaa päälle halutessasi kermavaahto ja koristele keksinmuruilla ja strösselillä. Hauskana vinkkinä on ostaa kaupasta pillimäisiä keksejä ja käyttää niitä pilleinä.

Kristiina

1 kommentti:

  1. Many thanks for visiting my blog1 Yes, I also like things that may look fragile, but are tough inside:) Jesh

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)