Google Website Translator

perjantai 4. kesäkuuta 2021

Kuukausi vaihtui touhutessa


Viikkoon mahtui monenlaista. Kotona sain kevätsiivottua keittiön. Ei mikään pikku-urakka. Sen lisäksi kävin maanantaina Pilvilammella, jonne Vaasan Ladun porukka oli järjestänyt keväisen pyörien kevythuoltotapahtuman. Uudesta pumpusta huolimatta en ollut saanut vielä kunnolla pumpattua renkaitani täyteen. Nyt ne pumpattiin oikein mittarin kanssa sopiviksi. Samalla täydennettiin hieman omaa rasvaustyötäni ketjujen ja natisevan seisontajalan osalta (+käsijarru ja vaihde), joten nyt kelpaa poljeskella pitkin tienoita.
 

Vaasan Suomalainen seurakunta ja Vasa Svenska församling aloittivat taas tällä viikolla Iltamusiikki-konsertit Vaasan kirkossa. Keskiviikkona esiintyivät kanttorimme Tarja Viitanen (trumpetti) ja Lapuan Urkufestivaalien taiteellinen johtaja Jimi Järvinen (urut). Olen yleensä pyrkinyt paikan päälle katsomaan konsertteja, mutta tällä kertaa siivous ja villivihannesten perkaaminen työllistivät sen verran, että kuuntelin konsertin kotona Youtuben kautta striimattuna. Nautinnollinen, joskaan ei yhtä seurallinen tapahtuma kuin paikan päällä kirkossa.

Kevät on kiireistä aikaa kaikenlaisille viljelijöille, jopa tällaiselle parvekekasvattajalle. Alkuviikosta tulivat tomaatin- ja paprikantaimeni ja sujahtivat parvekelaatikkoon. Samassa lähetyksessä sain kuukausimansikan taimia ja ne liittyivät REKOsta hankkimani mansikka-amppelin seuraan parvekkeelle roikkumaan. Todennäköisesti ne eivät anna satoa vielä tänä vuonna, täytynee yrittää talvettaa ne. Jokunen viikko sitten istuttamani yrttien siemenetkin ovat alkaneet kurkistella mullasta. Eivätköhän nekin ala kasvaa reipasta vauhtia. 
Huomasin kotona, että keittiön ikkunanlaudalla kasvattamani herneenversot eivät olleetkaan enää versoja vaan olivat putkauttaneet jokusen kukannupun latvoihinsa. Kun en keksinyt niille muuta paikkaa, siirsin ne parvekkeelle jatkamaan elämäänsä. Katsotaan miten käy. Perunatkin olen saanut jo viime viikolla ämpäriin kasvamaan vihreää ja toivottavasti myös uusia perunoita. 
Tänään tuli sitten haettua kukkapihalta toiseen parvekelaattikkoon petunioita (jälleen kerran). Keräsin muuten viikolla siitä toisesta mansikka-amppelista jo ensimmäisen sadonkin.

Sain noudettua myös sen lupaamani grillin. Eipä se kummoinen ole, pikku sähkögrilli vain, mutta sähköversio on ainoa sallittu meillä kerrostalon parvekkeella. Ja eiköhän tuo koko riitä pikku taloudelleni kesäiseen perusgrillaamiseen. Ribsejä, bratwurstia, kalapihvejä ja vihanneksia. Tuskin maltan odottaa juhannusta, voin silloin jälleen elvyttää vanhan tradition ja halstrata muikkuja grillissäni. Eikä pidä unohtaa makeaa eli vaahtokarkkeja.

 
 
Siitä olin erittäin iloinen, että viime viikolla Ristinummen Martat tapasivat toisiaan fyysisesti reilusti yli puolen vuoden tauon jälkeen. Harrastimme Alkulassa aluksi hieman valokuvasuunnistusta annetusta aiheesta kännyköillä. Sen jälkeen oli makkaranpaisto ja kakkukahvitusta niiden kunniaksi, jotka olivat tässä välissä täyttäneet tasa- ja hieman muitakin vuosia. Koska emme ole niin pitkään aikaan nähneet toisiamme, kevättauon sijasta eräs jäsenistämme ilmoitti järjestävänsä kesän aikana epävirallisia kahvitapaamisia omassa pihassaan Martta-ryhmällemme ja sinne suunnista ensi viikolla. 

Se ennakkotilaamani Lucinda Rileyn Kadonnut sisar-kirjakin tuli ja vahingossa sekä suomen- että englanninkielisenä. Postiteknisistä syistä palautin englanninkielisen ja luen nyt suomenkielistä. Ja ensi viikolla on tarkoitus päästä mattopyykille, joten toivon vielä ensi viikonkin pitelevän näitä ihania ilmoja. Ukkokin lähettelee terveisinä päivänpaistattelun merkeissä.Kristiina

2 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut aktiivinen viikko ja sää on suosinut.
  Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on niin ihanaa, kun seudulta alkaa taas löytymään tapahtumia. Siis myös niitä, joihin voi fyysisesti osallistua (vaikka nyt mentiinkin myös streemauksella). Ja kiva, että alkaa näyttää kesältä.
   Aurinkoista ja lupsakkaa viikonloppua myös sinulle :)

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)